MÜNCHEN - Siemens wil zijn belang in de joint venture met het Finse telecombedrijf Nokia mogelijk sneller van de hand doen dan vooraf werd gedacht. 

Eerder werd al bekend dat Siemens op zijn laatst eind 2013 uit Nokia Siemens Networks, het samenwerkingsverband dat netwerkapparatuur produceert, wilde stappen.

De Financial Times schrijft nu echter dat het bedrijf al in april actie wil ondernemen. ,,Siemens zal zich zeker gaan roeren en niet alleen achter de schermen'', aldus de ingewijde die daaraan toevoegde dat het concern zijn aandeel van 50 procent in de joint venture zeker tot minder dan 20 procent zou willen terugbrengen.

In april loopt een 6 jaar oude overeenkomst met de aandeelhouders van Nokia Siemens Networks af, waarna de Duitsers in principe vrij zijn uit de samenwerking te stappen.

De Europese markt voor mobiele telefonie lijdt aan de opkomst van Aziatische merken en dus wil de fabrikant van onder meer treinen, windturbines en medische apparatuur zich niet meer richten op de telecomsector.