FRANKFURT - De Amerikaanse optiebeurs CME heeft het Duitse beursbedrijf Deutsche Börse benaderd om te praten over een fusie. Dat meldde financieel persbureau Bloomberg maandag op gezag van ingewijden.

Een samensmelting van CME en Deutsche Börse zou de grootste optiebeurzen op de Amerikaanse en de Europese markt onder één dak brengen. De twee bedrijven vertegenwoordigen samen een marktwaarde van meer dan 30 miljard dollar.

Deutsche Börse, uitbater van onder meer de effectenbeurs in Frankfurt, zou volgens de bronnen van Bloomberg terughoudend hebben gereageerd. Het bedrijf gaf maandag zelf een persbericht uit waarin het benadrukt geen overnamegesprekken te voeren.

Deutsche Börse wilde vorig jaar zelf nog de Amerikaans-Europese branchegenoot NYSE Euronext overnemen, maar daar stak de Europese Commissie een stokje voor.

Eind vorig jaar werd bekend dat de grondstoffenbeurs ICE de Amerikaanse en Britse onderdelen van NYSE Euronext wil inlijven. De beurzen van NYSE Euronext op het Europese vasteland, waaronder die in Amsterdam, wil ICE doorverkopen.