TOKIO - De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) houdt de Boeing Dreamliner-toestellen langer aan de grond.

Alle vluchten met de Boeing 787's zijn tot en met eind mei afgelast, zo meldde de luchtvaartmaatschappij maandag. Het gaat om in totaal 1700 vluchten, zo meldde de BBC maandag.

ANA had eerder al gezegd niet met de toestellen te vliegen, totdat duidelijk is waar de problemen met het toestel vandaan komen.

Aan boord van twee toestellen (waarvan ook een uit de vloot van Japan Airlines) ontstond begin dit jaar brand, waarschijnlijk als gevolg van een mankement aan de accu's of de elektrische systemen die aan de batterijen verbonden zijn. De definitieve oorzaak is echter nog niet bekend en een oplossing voor de problemen is nog niet gevonden.

Boeing diende afgelopen week bij de Amerikaanse toezichthouder FAA een plan in om de problemen op te lossen. Volgens bronnen gaat het om een nieuw ontwerp voor de accu, met extra ruimte en isolatie tussen de lithium-ion batterijcellen om oververhitting te voorkomen.

ANA heeft 17 van de 50 Dreamliners die wereldwijd vlogen, in zijn vloot en is daarmee de vliegmaatschappij met de meeste 787's.