AMSTERDAM - PostNL heeft magere verwachtingen voor 2013. Dat stelden analisten maandag in reactie op de kwartaal- en jaarcijfers van het postbedrijf.

PostNL voorspelde voor dit jaar een onderliggend operationeel cashresultaat van 20 tot 60 miljoen euro. SNS Securities bestempelde die prognose als "mager" en ruim onder de verwachting.

Ook analist Marcel Achterberg van Petercam vond de voorspelling teleurstellend. Rabo was minder verrast, maar vindt de operationele prestaties er wel zwak uitzien.

De resultaten over 2012 voldeden volgens de analisten aan de verwachtingen. De nieuwe opzet van de reorganisatie lokte bij de volgers van het bedrijf geen reactie uit.

Zie ook:
PostNL ziet omzet groeien
PostNL schrapt minder banen

Rabo was wel te spreken over het nieuwe dividendbeleid van PostNL, aangezien het voorgaande beleid volgens de bank geen zin meer had. PostNL mikt er nu op 75 procent van de onderliggende nettowinst uit te keren als de kredietpositie van het bedrijf niet onder druk staat en er sprake is van een positieve vermogenspositie.

PostNL noteerde maandag om 9.20 uur 4,8 procent in de plus op 1,94 euro. De AEX stond op dat moment 0,6 procent boven de slotstand van vrijdag.