MANNHEIM - Het vertrouwen van Duitse institutionele beleggers en analisten in de economie is deze maand opnieuw flink gestegen.

Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksinstituut ZEW dinsdag bekendmaakte.

De index waarmee ZEW het vertrouwen meet, steeg in februari van 31,5 naar 48,2. Economen rekenden gemiddeld op een toename van de graadmeter voor de economische verwachtingen voor de komende 6 maanden tot 35. Het vertrouwen staat nu op het hoogste niveau sinds april 2010.

De indicator voor de huidige situatie verslechterde onverwacht, van 7,1 naar 5,2. Hier werd in doorsnee gerekend op een toename tot 9.

Toenemende vertrouwen

Het toenemende vertrouwen sterkt het idee dat Europa's grootste economie al op korte termijn kan herstellen van de terugval in de laatste 3 maanden van 2012. Maandag gaf de Duitse centrale bank al aan dat het herstel nog dit kwartaal kan intreden.

Voor heel 2013 zijn de verwachtingen nog altijd bescheiden, de Bundesbank verwacht een groei van slechts 0,4 procent. Daarmee zou Duitsland het echter beter doen dan de eurozone als geheel. Die ziet de economie naar verwachting met 0,3 procent krimpen in 2013.