AMSTERDAM – Supermarktketen Sligro haalt uit voorzorg de Lasagne Bolognese van Primafrost uit de schappen, omdat er mogelijk paardenvlees in verwerkt zit zonder dat dit vermeld wordt.

Dat meldt persbureau Dow Jones dinsdag. Met de actie volgt het bedrijf het advies op van de inkooporganisatie Superunie, waar Sligro lid van is.

Het supermarktconcern benadrukt dat het niet zeker is dat er paardenvlees in het product zit. Zolang dit echter niet is vastgesteld, wordt de lasagne in de distributiecentra vastgehouden.

Sligro laat tegenover het persbureau weten geen significante schade te verwachten, omdat er voldoende alternatieven zijn voor het product en het om kleine volumes gaat.

Plus

Maandag liet supermarktketen Plus al weten de Primafrost-lasagne uit de schappen te halen, terwijl Albert Heijn een preventief onderzoek laat uitvoeren naar de herkomst van het huismerkrundvlees.

De afgelopen weken is paardenvlees aangetroffen in rundvleesproducten in Groot-Brittannië, Zweden, Ierland en Polen. Om die reden zijn verschillende diepvrieslasagnes van een Franse leverancier uit de handel gehaald.

Paardenvlees mag gewoon verkocht worden, maar moet dan wel in de ingrediëntenlijst vermeld worden. Op de verpakkingen van de verdachte producten staat vermeld dat het om 100 procent rundvlees gaat.