DEN HAAG - Wereldhave heeft bijna al zijn bezittingen in Groot-Brittannië verkocht en richt zich nu volledig op winkelcentra in Noordwest-Europa en kantoren in Parijs. Dat maakte de vastgoedonderneming maandag bekend.

Wereldhave heeft zijn Britse bezittingen voor 243 miljoen pond (287 miljoen euro) van de hand gedaan. Dat is 4 procent onder de boekwaarde van 30 september vorig jaar.

Na de afronding van de verkoop, naar verwachting nog in het eerste kwartaal, beschikt Wereldhave in Groot-Brittannië alleen nog over een stuk grond en een ontwikkelingsproject in Richmond, ter waarde van 23 miljoen pond.

Dit zal in een later stadium worden verkocht. Wereldhave sluit zijn kantoor in Groot-Brittannië.

De vastgoedinvesteerder leed in 2012 een verlies van 98,4 miljoen euro. Het bedrijf stelt aandeelhouders een dividend van 3,30 euro per aandeel voor.

Logische strategie

Wereldhave heeft, door zich nu te richten op winkelcentra in Noordwest-Europa en op kantoren in Parijs, een logische strategie ontworpen voor de komende jaren, concluderen analisten van Rabobank  ''Dat lijkt een logische strategie, hoewel kantoren in Parijs niet helemaal passen bij winkelcentra in andere landen'', aldus Rabo.

De analisten wezen er verder op dat er nog niets werd gemeld over een nieuwe financiële directeur, die op de algemene aandeelhoudersvergadering moet worden benoemd.

Buy-advies

Rabo hanteert een buy-advies voor Wereldhave met een koersdoel van 53 euro.

Na een positieve opening noteerde het aandeel maandag rond 9.20 uur 0,5 procent in de min op 51,51 euro. De MidKap koerste op dat moment 0,2 procent lager.