TOKIO - De beurs in Tokio is vrijdag opnieuw lager geëindigd. Tegenvallende resultaten van zwaargewicht Sony zorgden voor verliezen onder de technologiebedrijven.

De Nikkei sloot 1,8 procent lager op 11.153,16 punten. De Japanse beurs verloor deze week 0,3 procent en maakte daarmee een einde aan een winstreeks van 12 weken op rij.

Elektronicaproducent Sony zakte ruim 10 procent. Het grootste elektronicabedrijf van Japan leed vorig kwartaal opnieuw een verlies. Het was het achtste kwartaalverlies op rij. Het verlies was aanzienlijk minder dan een jaar eerder, maar analisten hadden gerekend op een winst. Sony herhaalde wel zijn voorspelling dat het boekjaar 2012/2013 het eerste winstgevende jaar wordt na 5 jaren met verlies.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen omhoog. De stemming werd gesteund door gunstige Chinese export- en importcijfers. In China, waar de beurzen volgende week dicht zijn vanwege de viering van het Chinese nieuwjaar, steeg de Shanghai Composite 0,9 procent.

In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,2 procent en de Kospi in Seoul won 1 procent. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,7 procent tot het hoogste niveau in 34 maanden.