PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - PSA Peugeot Citroën schrijft 4,1 miljard euro af op een aantal bezittingen om de waardering daarvan aan te passen aan de aanhoudende malaise in de Europese autosector. 

De verkopen op het continent dalen al 6 jaar op rij. Financieel directeur Jean-Baptiste de Chatillon zei donderdag dat het bedrag is gebaseerd op conservatie aannames ten aanzien van de ontwikkeling van de Europese economie.

''Wij denken dat de Europese automarkt voor een lange tijd last zal hebben van de crisis'', aldus De Chatillon.

De afschrijving betreft de automotivedivisie, fabrieken en andere eigendommen van de op een na grootste autofabrikant van Europa.

Het concern omvat ook een financieringstak, een auto-onderdelenleverancier en een logistiekbedrijf. De afboeking is meer dan twee keer zo groot als Peugeots huidige marktwaarde van 2,08 miljard euro.

Beroerd

2012 was een beroerd jaar, met de sterkste daling in het aantal verkochte auto's in 19 jaar. Peugeot verkocht 13 procent minder dan in 2011 en rekent op een krimp van de Europese automarkt van 5 procent dit jaar.

Eind vorig jaar kondigde het concern al aan voor eind 2014 ongeveer 17 procent van zijn personeel, ruim 11.200 man, te zullen ontslaan.