ZÜRICH - Credit Suisse heeft in het afgelopen jaar de winstdaling weten te beperken door doorgevoerde bezuinigingen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Zwitserse bank donderdag bekendmaakte.

Mede doordat het bedrijf 2 miljard Zwitserse frank (ruim 1,6 miljard euro) sneed in de kosten, bleef onder de streep ruim 1,48 miljard frank over.

Ondanks het positieve resultaat over 2012, was de behaalde winst nog steeds een kwart minder dan in 2011. Volgens topman Brady Dougan moet de bank daarom nog meer van de kosten afhalen om ook in de toekomst zwarte cijfers te kunnen schrijven.

Bezuinigingsdoel

De bank verhoogde het totale bezuinigingsdoel dan ook met 10 procent tot 4,4 miljard frank. De kostenreductie moet voor het einde van 2015 voltooid zijn.

Voor de toekomst verwacht Dougan dat de investeringsbank van Credit Suisse een grotere rol krijgt binnen het totale financiële plaatje van de bank.

Mede doordat concurrenten, waaronder UBS, hun investeringsactiviteiten afsplitsen of reorganiseren zou Credit Suisse die taken kunnen en moeten overnemen. In 2012 was de bijdrage van de investeringsbank ongeveer 39 procent, dat zou moeten groeien tot 50 procent.