AMSTERDAM - Uit Homburg Invest zal een nieuw beursfonds voortkomen dat ruim 600 miljoen euro aan vastgoed bezit.

Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag op basis van betrokkenen rond de herstructureringsplannen die de investeringsmaatschappij heeft ingeleverd bij het Canadese Hooggerechtshof.

Volgens het FD betreft twee derde van de waarde Duits vastgoed. De rest van de bezittingen komt uit Nederland en de Baltische staten. Het eigen vermogen zou met 170 miljoen euro ongeveer 28 procent van het totaal bedragen.

Dat is aanzienlijk minder dan de verhouding van 40 procent die normaal als gezond geldt. Volgens de ingewijden hoeft dit geen probleem te zijn omdat de bezittingen goede huurders hebben en stabiele kasstromen genereren.

De doorstart van het fonds, waarvan de aandelen in Amsterdam zouden worden verhandeld, wordt voor eind mei voorzien.

Schuldeisers

Donderdag werd bekend dat Homburg Invest zijn herstructureringsplan heeft ingediend bij het Hooggerechtshof in Canada. Die heeft de bescherming van de investeringsmaatschappij tegen schuldeisers verlengd tot 28 februari.

Homburg maakte verder bekend dat er een schikking is bereikt met de Cominar REIT Groep ten aanzien van alle uitstaande claims en zaken die betrekking hebben op Homburg en haar dochtermaatschappijen.

Door de schikking verkoopt Homburgdochter CP Development alle activa aan een dochtermaatschappij van Cominar.