TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag in de min geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de rally van een dag eerder en grepen een versterking van de Japanse yen aan om her en der wat winsten te nemen onder de fors gestegen exportbedrijven.

De Nikkei sloot 0,9 procent lager op 11.357,07 punten. Het Japanse elektronicaconcern Sony, dat na de slotbel de kwartaalresultaten bekendmaakte, klom 2,6 procent.

Cameramaker Nikon en motorenfabrikant Yamaha gingen respectievelijk 19 en 15,6 procent onderuit na tegenvallende resultaten. Ook schroefden beide bedrijven de winstverwachting voor het gehele boekjaar terug.

Automaker Mazda steeg daarentegen 12 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers en een verhoging van de winstverwachting.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent lager en de Kospi in Seoul zakte ook 0,2 procent. In Sydney klom de All Ordinaries 0,3 procent. Het mediaconcern News Corp verloor ruim 3 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.