ATLANTA - Home Depot, de grootste doe-het-zelfketen in de Verenigde Staten, is van plan zijn personeelsbestand met meer dan 80.000 tijdelijke werknemers uit te breiden.

Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Dat is een toename van 14 procent ten opzichte van het aantal parttime krachten dat het bedrijf vorig jaar aannam, voorafgaande aan het drukste seizoen van het jaar.

Traditioneel is het voorjaar de periode van het jaar dat de drukte voor Home Depot begint toe te nemen. Nu de Amerikaanse huizenmarkt verder is ingezakt en particulieren zich meer gaan toeleggen op verbouwen en tuinieren, verwacht topman Tim Crow een verdere toename van klandizie. Ook de op handen zijnde herstelwerkzaamheden van tuinen die schade opliepen door superstorm Sandy werken positief uit voor Home Depot.

Ook analisten verwachten dat het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar voor Home Depot een positieve periode gaat worden. Zij voorspelden dat de verkoopcijfers met 10 procent omhoog gaan, wat de grootste stijging sinds 2007 zou betekenen.

In januari gaf concurrent Lowe's al aan ook meer tijdelijke personeel aan te nemen dan vorig jaar. Daar stijgt het personeelsbestand in de drukste periode op jaarbasis met 13 procent naar 45.000 parttime werknemers.