TOKIO - Tepco, de eigenaar van de door een tsunami verwoeste kerncentrale in Fukushima, heeft groen licht gekregen voor een nieuw steunpakket van de Japanse overheid.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. De uitbater ontvangt 697 miljard yen (ruim 5,5 miljard euro), waarmee het totaal aan steunmaatregelen steeg tot 3,24 biljoen yen.

De aanvraag voor het extra bedrag was nodig omdat een wijziging in de regels voor schadevergoedingen ervoor zorgde dat Tepco meer geld uit moest keren aan de getroffenen van de ramp. In totaal zouden zo'n 160.000 mensen ernstige hinder van de nucleaire ramp hebben ondervonden.

Schoonmaken

In november gaf Tepco al aan dat het schoonmaken van het met radioactieve straling besmette gebied rond de 10 biljoen yen zou komen te liggen. Een aardbeving in maart 2011 en de daaropvolgende tsunami zorgden voor de grootste kernramp sinds de 'meltdown' van de kernreactor in Tsjernobyl in 1986.

In de eerste drie kwartalen van het gebroken boekjaar bleek dat de energieleverancier een verlies van 2,22 miljard yen heeft geleden. Het bedrijf verdrievoudigde de verwachting voor het hele fiscale jaar naar een verlies van 120 miljard yen.