TOKIO - De beurs in Tokio zette maandag de recente stijging door. 

Een verdere verzwakking van de Japanse yen en goede bedrijfsresultaten zorgden voor een optimistische stemming onder beleggers. Ook werd het sentiment gesteund door het positieve Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag. De Nikkei sloot 0,6 procent hoger op 11.260,35 punten.

Panasonic maakte een koerssprong van bijna 17 procent. De Japanse fabrikant van onder meer televisies en digitale camera's boekte in het afgelopen kwartaal onverwacht winst, geholpen door kostenbesparingen, verkopen van bezittingen en een zwakkere yen.

Ook branchegenoot Sharp, dat naast televisies ook displays maakt voor iPads en iPhones, wist het verlies in het afgelopen kwartaal fors terug te dringen. Beleggers beloonden het aandeel met een koerswinst van 5,5 procent.

Hongkong

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent hoger nadat bleek dat de Chinese dienstensector in januari in het hoogste tempo is gegroeid sinds augustus.

In Sydney daalde de All Ordinaries 0,3 procent in afwachting van het rentebesluit van de Australische centrale bank op dinsdag. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent.