AMSTERDAM - Topman Antony Jenkins van de Britse Barclays bank ziet af van zijn bonus voor 2012.

Jenkins had recht op een bonus van 2,75 miljoen pond (3,21 miljoen euro), ofwel 250 procent van zijn salaris van 1,1 miljoen pond, schrijft persbureau AP vrijdag.

Barclays lag in 2012 onder vuur. Vooral de manipulatie van de Liborrente, de rente die banken aan elkaar rekenen, werd de bank zwaar aangerekend.

De bank kreeg daarvoor een boete van omgerekend 347,9 miljoen euro. Jenkins' voorganger Robert Diamond werd daardoor genoodzaakt op te stappen.

Eerder deze maand riep Jenkins zijn personeel op om nieuwe ethische bankiersregels te volgen of anders ontslag te nemen.

Deutsche Bank

Ook de Deutsche Bank gaat de bonussen van het personeel voor 2012 maximeren op 300.000 euro. Dat meldden bronnen rond de bank vrijdag. In totaal betaalt de bank dit jaar voor 3,2 miljard euro aan bonussen uit. Dat is 11 procent lager dan over 2011. Senior werknemers krijgen daarbij maximaal 150.000 euro in cash uitbetaald, aldus de bronnen.

Deutsche Bank kondigde eerder al aan de bonussen te herzien. De bank wilde met name de kortetermijnbonussen verkleinen en bankiers met meer gespreide uitbetalingen aanmoedigen meer op de langetermijnprestaties te focussen.