Volvo gaat samenwerking aan met Chinees bedrijf

AMSTERDAM - De Zweedse auto- en vrachtwagenfabrikant Volvo gaat een joint venture aan met de Chinese vrachtwagenproducent Dongfeng Motor Company (DFG).

Volvo krijgt een belang van 45 procent in de nieuwe dochter van DFG en wordt zo naar eigen zeggen de grootste vrachtwagenfabrikant ter wereld, zo melden internationale media.

Het Zweedse concern betaalt 5,6 miljard yuan (670 miljoen euro) voor het minderheidsbelang.

“China is de grootste vrachtwagenmarkt ter wereld met totale markt ter grootte van de Europese en Noord-Amerikaanse markten opgeteld”, zegt Olof Persson, topman van de vrachtwagentak van Volvo.

Het nieuwe bedrijf waar Volvo een belang in krijgt gaat Dongfeng Commercial Vehicles heten. Volgens Persson wordt in het nieuwe concern de sterke Chinese marktpositie van Dongfeng gecombineerd met de technologische kennis van Volvo.

Groen licht

Volvo is nu nog de op twee na grootste vrachtwagenfabrikant met 180.000 verkochte voertuigen per jaar. Dongfeng is de nummer twee met 186.000 verkopen per jaar. De onderdelen van Dongfeng waar 142.000 vrachtwagens werden geproduceerd gaan over in de nieuwe joint venture.

Chinese autoriteiten moeten nog hun goedkeuring geven voor de overeenkomst. Volvo denkt binnen een jaar het groene licht te krijgen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie