Ontslagen bij speelgoedfabrikant Hasbro

PAWTUCKET - De omzet van 's werelds op één na grootste speelgoedfabrikant Hasbro is in de laatste 3 maanden van vorig jaar licht gedaald. Het bedrijf ontslaat daarom 550 medewerkers.

Dat maakte de producent van onder meer Monopoly, Furby en alle Pokémon-merchandise vrijdag bekend.

Met de maatregel verdwijnt tien procent van de banen bij Hasbro. Ook worden productielocaties gesloten. De ontslagen vallen niet in een specifiek land, zo laat een woordvoerder weten.

Het Amerikaanse bedrijf noteerde 1,28 miljard dollar (ruim 950 miljoen euro) aan omzet, tegenover 1,33 miljard dollar in de periode van kerst en Thanksgiving in 2011. Analisten rekenden op 1,4 miljard dollar.

Ook viel op te maken uit de voorlopige jaarcijfers van het bedrijf dat de jaaromzet in 2012 is gedaald. In totaal haalde Hasbro 4,09 miljard dollar binnen, terwijl dat een jaar eerder nog 4,29 miljard was.

Ondanks de dalende opbrengsten sprak de topman van Hasbro, Brian Goldner, van een geslaagd jaar. "Veel van de doelen die we vooraf hebben gesteld, hebben we gehaald. Daarnaast zagen we de opbrengst van onze speelgoeddivisie voor meisjes stijgen'', aldus Goldner.

Lees meer over:
Tip de redactie