Nikkei zet daling voort

TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag voor de derde dag op rij lager geëindigd. Beleggers waren teleurgesteld in het plan dat de Japanse centrale bank een dag eerder aankondigde, om de deflatie in het land aan te pakken.

De Nikkei sloot 2,1 procent lager op 10.486,99 punten. Vooral de grote Japanse exportbedrijven werden van de hand gedaan door een verdere versterking van de Japanse yen. Bedrijven als Toyota en Nissan daalden daardoor respectievelijk 2 en 2,8 procent.

De Japanse exporteurs wisten in de afgelopen weken juist sterk te profiteren van een goedkopere Japanse munt, die in anticipatie op een agressief versoepelingsbeleid van de Bank of Japan tot het laagste niveau in 2,5 jaar tijd zakte ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten ook overwegend verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul verloor 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg daarentegen 0,2 procent en sloot op het hoogste niveau sinds mei 2011.

Tip de redactie