FIOD onderzoekt vastgoed van SNS

AMSTERDAM - De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst doet onderzoek naar mogelijke strafbare feiten bij vastgoedprojecten van Property Finance, een dochterbedrijf van bankverzekeraar SNS Reaal.

Dat schrijft NRC Handelsblad dinsdag. De opsporingsdienst heeft de afgelopen weken betrokkenen bij de vastgoedprojecten gehoord en documenten in beslag genomen, aldus de krant.

Volgens een woordvoerder van de bank gaat het om misstanden bij projecten die door Property Finance van SNS zijn gefinancierd.

''In het kader van het onderzoek naar voormalige cliënten van Property Finance zijn ons vragen gesteld. Wij hebben aan het onderzoek meegewerkt. Dergelijke zaken moeten goed worden uitgezocht'', aldus SNS.

Grote vastgoedprojecten

Om welke cliënten of projecten het gaat wilde de woordvoerder niet kwijt. Ook wilde hij niet zeggen in welke periode een en ander zich zou hebben afgespeeld.

Het Openbaar Ministerie wilde geen commentaar geven.

SNS stelde eerder zelf vast dat er bij 14 grote vastgoedprojecten sprake was van misstanden, zoals witwassen en fraude. Betrokkenen zouden miljoenen euro's hebben verduisterd.

Staatssteun

Intussen staat door de problemen bij de vastgoedtak van de Utrechtse bankverzekeraar het nog openstaande bedrag aan staatssteun (565 miljoen euro) op het spel. De bank praat al meer dan een half jaar over een oplossing van de kwestie.

Een hulpactie met onder meer ABN Amro en ING werd vorige week verboden door de Europese Commissie. Die houdt de banken aan het verbod op overnames, zolang zij zelf nog staatssteun genieten.

Een nieuwe redding van het concern zou waarschijnlijk tussen de 1,5 miljard en 2 miljard euro kosten, zei hoogleraar Harald Benink vorige week. 

Crisis bij SNS Reaal: wat betekent dit voor rekeninghouders?

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie