'TomTom blijft optie voor Apple'

AMSTERDAM - Apple heeft goede redenen om een overname van TomTom te overwegen. Dat stelt analist Hans Slob van Rabobank dinsdag in een rapport over het navigatiebedrijf.

Door de problemen die Apple heeft met zijn eigen kaartenapp ziet Slob een kans van 30 procent op een overname door de technologiereurs van TomTom of van de kaartendivisie van dat bedrijf.

''Zoals Nokia Navteq heeft gekocht, denken wij dat Apple kan besluiten 'all in' te gaan op het gebied van kaarten door de aankoop van TomTom'', aldus de analist.

Stilzitten is voor TomTom geen optie, gezien de toenemende concurentie van vooral Google, stelt Slob. Het bedrijf moet volgens hem zijn opties onderzoeken, waarbij een verkoop aan Apple aandeelhouders de meeste waarde zou opleveren.

Aandeel

Volgens Rabo is het aandeel TomTom in een 'stand alone'-scenario 4,20 euro waard. Daarmee zou het aandeel een zwak 'hold'- advies krijgen, aldus Slob.

Gezien de diverse strategische opties voor het bedrijf wordt het koersdoel door Rabo echter op 5,80 euro geprikt en krijgt het aandeel onverminderd een buy-advies.

TomTom sloot maandag op 3,99 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie