Uitgever FT geeft winstwaarschuwing

LONDEN - Pearson, de Britse uitgever van onder meer zakenkrant Financial Times (FT), heeft maandag een winstwaarschuwing voor 2012 gegeven.

Volgens het concern zijn de marktomstandigheden verslechterd en is de winst bij de onderwijstak en de FT Group ''aanzienlijk'' gedaald.

Pearson gaat nu uit van een winst per aandeel van 84 pence (1 euro), waar eerder een prognose gold van 84,9 pence. Het bedrijf rekent op een operationele winst van 935 miljoen Britse pond (1,12 miljard euro), een lichte daling ten opzichte van de 942 miljoen pond die in 2011 werd geboekt. De marktomstandigheden zullen, samen met een ''structurele verandering van de sector'', ook dit jaar moeilijk blijven.

Bestuursvoorzitter John Fallon, die de in oktober opgestapte Marjorie Scardino opvolgde, legde in november de nadruk van het concern op de onderwijstak. Destijds zei het bedrijf de toekomst van FT binnen de groep onder de loep te nemen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie