Imtech krijgt orders van Zweedse industrie

GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft een aantal industriële orders gekregen in Zweden ter waarde van 45 miljoen euro. Het gaat onder meer om klussen bij Scania en Volvo. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Als spin-off van een meerjarig managed services contract met papierfabrikant Korsnäs in Gävle is Imtech geselecteerd als technologiepartner voor de inrichting van een deel van de technische infrastructuur in een nieuw te realiseren biomassacentrale.

De 150 MW elektriciteit die door deze centrale wordt gegenereerd betekent dat het productieproces van de klant in grote mate energieneutraal wordt.

Bij Scania in Enköping leidt een bestaand servicecontract tot een elektrotechnische upgrade. Gelijktijdig realiseert Imtech de opwaardering van diverse werktuigbouwkundige voorzieningen, bijvoorbeeld de hogedruk in de productielijn.

Volvo

Bij Volvo in Skövde worden meerdere elektrotechnische opwaardering uitgevoerd en in een Volvo-fabriek in Arvika wordt een energie-monitoringoplossing geïmplementeerd.

In de markt van industriële wasserijen werd een innovatief concept voor een meer efficiënte stoomproductie, inclusief een energiebesparing van bijna 20 procent, tot stand gebracht bij de industriële wasserijen Lima en Storsjö. Voor dit concept bestaat in de markt veel belangstelling, aldus Imtech.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie