TOKIO - De beurs in Tokio is vrijdag hoger geëindigd in een overwegend lagere regio. De Japanse beurs kreeg een stevige duw in de rug door een verdere verzwakking van de Japanse yen.

Ook keurde het Japanse kabinet een stimuleringspakket van 10,3 biljoen yen (87 miljard euro) goed. De Nikkei sloot 1,4 procent hoger op 10.801,57 punten. De Japanse beurs won deze week 1,1 procent.

De daling van de yen zorgde opnieuw voor flinke winsten onder de Japanse exportbedrijven, die hun concurrentiekracht zien toenemen door een goedkopere munt. Fast Retailing klom 4,8 procent.

De eigenaar van de kledingketen Uniqlo verhoogde de winstverwachting voor het gehele boekjaar. Sharp won 12,6 procent op berichten dat de geplaagde Japanse tv-maker voor het eerst in vijf kwartalen weer een operationele winst zal boeken.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen daarentegen omlaag. De stemming werd gedrukt door een hoger dan verwacht Chinees inflatiecijfer. Een oplopende inflatie maakt het voor Peking moeilijker om de economie te blijven stimuleren.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,2 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,5 procent.