BANGALORE - De Indiase luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines wil een doorstart maken met behulp van een kapitaalinjectie van moederbedrijf UB Group.

Dat blijkt uit een e-mail die topman Vijay Mallya donderdag aan zijn personeel heeft gestuurd. Kingfisher raakte begin deze maand zijn vliegvergunning kwijt.

Het bedrijf had al in oktober uit geldgebrek al zijn vluchten gestaakt, maar wil dit jaar zijn activiteiten hervatten met een vloot van in eerste instantie zeven vliegtuigen. Binnen vier maanden moet dat aantal zijn verdrievoudigd.

De luchtvaartmaatschappij heeft sinds de oprichting in 2005 nooit een stuiver winst gemaakt. Toch wil UB Group, dat ook eigenaar is van onder meer het biermerk Kingfisher, het bedrijf nog een kans geven. Het conglomeraat, waarvan Mallya ook de topman is, heeft er 6,5 miljard roepie (ruim 90 miljoen euro) voor over om de gevallen luchtvaarder nieuw leven in te blazen.

Eerder had de steenrijke Mallya zich al persoonlijk garant gesteld voor leningen van Kingfisher tot 59 miljard roepie. Het bedrijf heeft 85 miljard roepie aan schulden bij onder meer geldschieters, brandstofleveranciers en luchthavens.