AMSTERDAM - Aandeelhouder Aviva heeft zijn resterende belang in verzekeraar Delta Lloyd verkocht.

Dat maakte Delta Lloyd dinsdagavond laat bekend. Het Britse verzekeringsbedrijf had nog een belang van 19,4 procent in Delta Lloyd en deed dit via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers van de hand.

Aviva bezat nog circa 34 miljoen gewone aandelen Delta Lloyd. Die werden voor 12,65 euro per stuk verkocht. Delta Lloyd maakte tot de beursgang eind 2009 volledig deel uit van Aviva.

Na de gang naar de beurs bleef Aviva grootaandeelhouder, maar bouwde zijn belang in de loop van de jaren gestaag af. Afgelopen augustus zakte het belang tot nog geen 20 procent.

Afslanken

Aviva slankte het afgelopen jaar al flink af. De onderneming deed eind 2012 haar Amerikaanse activiteiten voor 1,8 miljard dollar van de hand. Het bedrijf kondigde eerder aan alle bezittingen die niet tot de kernactiviteiten horen te zullen verkopen. Daartoe behoorde ook Delta Lloyd. De twee verzekeraars zijn sinds 1973 met elkaar verbonden.

Topman Niek Hoek van Delta Lloyd zei verheugd te zijn met de succesvolle herplaatsing van aandelen. Volgens hem hebben langetermijninvesteerders hun vertrouwen in Delta Lloyd getoond.