AMSTERDAM - Aandeelhouder Aviva wil haar resterend belang in verzekeraar Delta Lloyd verkopen. Dat maakte Delta Lloyd dinsdag bekend.

Het Britse verzekeringsbedrijf heeft momenteel een belang van 19,4 procent in Delta Lloyd en zal dit via een onderhandse plaatsing bij institutionele beleggers van de hand doen.

De aanbiedingsprijs zal op korte termijn bekend worden gemaakt, als het biedingsproces is afgerond. Aviva bezit nu nog ruim 34 miljoen aandelen Delta Lloyd.

Het aandeel sloot dinsdag op de beurs van Amsterdam 1,3 procent hoger op 12,86 euro. Dat betekent dat het belang van Aviva een kleine 440 miljoen euro waard is.

Beursgang

Delta Lloyd maakte tot de beursgang eind 2009 volledig deel uit van Aviva. Na de gang naar de beurs bleef Aviva grootaandeelhouder, maar bouwde haar belang in de loop van de jaren gestaag af. Afgelopen augustus zakte het belang tot nog geen 20 procent.

Aviva slankte het afgelopen jaar al flink af. De onderneming deed eind 2012 zijn Amerikaanse activiteiten voor 1,8 miljard dollar van de hand. Het kondigde eerder aan alle bezittingen die niet tot de kernactiviteiten horen te zullen verkopen. Daartoe behoorde ook Delta Lloyd. De twee verzekeraars zijn sinds 1973 met elkaar verbonden.