PARIJS - Het passagiersvervoer van Air France-KLM was in december stabiel vergeleken met een jaar eerder. Doordat de capaciteit 0,4 procent lager lag, steeg de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt tot 81,8 procent. Dat meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep dinsdag.

Het vrachtvervoer nam met 5,7 procent af ten opzichte van december 2011. De daling van de capaciteit met 4 procent was niet voldoende om dat te compenseren. De beladingsgraad daalde met 1,2 procentpunt tot 66,9 procent.

De vervoerscijfers over december werden beïnvloed door extreme weersomstandigheden, met name in Noord-Amerika, aldus het bedrijf.

Exotische oorden

Vooral de vraag naar vliegreizen naar exotische oorden in het Caribisch gebied en de Indische Oceaan stond opnieuw onder druk met een daling van 6,3 procent. Die wist Air France-KLM evenwel grotendeels te ondervangen met een capaciteitsdaling van 6,1 procent. In Azië steeg het vervoer met 5 procent terwijl maar 3,7 procent meer stoelen beschikbaar waren.

Op het Europese netwerk daalde het passagiersvervoer met 2 procent, bij een 1 procent lagere capaciteit.

In Noord- en Zuid-Amerika daalde het vervoer licht (0,1 procent), en lag de capaciteit 0,9 procent lager dan een jaar eerder. In Afrika en het Midden-Oosten bleef het aantal beschikbare plaatsen gelijk en steeg de vraag met 0,5 procent.