AMSTERDAM – Mediabedrijf Disney is mogelijk al weken bezig met plannen om de kosten te drukken. Een nieuwe ontslagronde behoort tot de mogelijkheden.

Dat meldt persbureau Reuters maandag op basis van bronnen binnen het bedrijf.

De ontslagen zouden vallen bij verliesgevende divisies van het mediabedrijf, te weten de tv- en filmstudio (Disney Studios) en de tak voor online gaming (Disney Interactive). De studio is al jaren het minst winstgevend en de online games zorgden in drie jaar voor een verlies van 758 miljoen dollar.

Ontslagrondes zijn voor Disney niet nieuw. Bij Disney Interactive gingen in 2011 al tweehonderd mensen weg. In september vorig jaar verdwenen daar nog eens vijftig banen.

Transitie

"We zijn altijd op zoek naar meer efficiëntie in deze tijden van snelle technologische ontwikkelingen", zei een woordvoerster. CEO Bob Iger stelde al eerder dat Disney in een "transitiejaar" zit, gezien de grote projecten waar het in 2012 mee bezig was.

Vorig jaar besteedde het mediabedrijf veel geld aan de uitbreiding van zijn park in Californië. Ook legde Disney meer dan vier miljard dollar neer voor de Star Wars-franchise.