GOUDA - De orderportefeuille van Imtech is in 2012 met 12 procent gegroeid tot 6,5 miljard euro. Dat meldde het bedrijf maandag.

Daarmee ligt de groei ondanks ''moeilijke marktomstandigheden'' in lijn met die van de voorgaande twee jaar, zei bestuursvoorzitter René van der Bruggen.

Imtech houdt vast aan de eerder geuite voorspelling dat het bedrijfsresultaat (ebita), afgezien van de kosten voor de reorganisatie, groeit in 2012.

Imtech heeft een voorziening getroffen van circa 50 miljoen euro voor de eind oktober aangekondigde reorganisatie, waarbij zo'n 900 arbeidsplaatsen verdwijnen. Inclusief die kosten komt de ebita in 2012 lager uit dan een jaar eerder.

Tevreden

Analisten lieten zich maandag tevreden uit over het orderboek van Imtech. De technisch dienstverlener gaf in een nieuwjaarstoespraak aan dat die vorig jaar met 12 procent is gegroeid tot 6,5 procent. Ook handhaafde het bedrijf een aantal doelstellingen.

Imtech heeft vertrouwen in 2013 en houdt vast aan de doelstellingen voor de periode tot en met 2015. Het bedrijf wil in dat jaar de omzet hebben opgevoerd tot 8 miljard euro bij een operationele ebitamarge van 6 tot 7 procent.

Geen vertraging

Rabobank rekende op een groei van het orderboek met 11 procent. ''De toename van 12 procent betekent dat er geen vertraging is geweest ten opzichte van de eerste helft van 2012. Er is druk in Spanje en de Benelux, maar groei in Duitsland, Centraal- en Oost-Europa, de Nordics, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Turkije en Traffic. Bij Marine is sprake van herstel en bij ICT van stabilisatie.''

Rabo constateert dat er ''helaas geen informatie is over het werkkapitaal in 2012'', waardoor de bank druk op de aandelenkoers verwacht na de recente stijging.

Geen verrassingen

SNS Securities gaat er van uit dat circa 70 procent van het orderboek dit jaar wordt uitgevoerd, waarmee rond de 80 procent van de omzet al binnen is. Ook het effectenhuis merkt op dat Imtech niets zegt over het werkkapitaal, maar rekent er daarom op dat verrassingen uitblijven.

Rabo en SNS hebben beiden een koopadvies voor Imtech, waarbij Rabo een koersdoel heeft van 24 euro en SNS 29 euro hanteert.

Om 9.27 uur noteerde Imtech 0,9 procent hoger op 18,97 euro, terwijl de MidKap-index 0,3 procent steeg tot 547,33 punten.