VEGHEL - Sligro heeft vorig jaar bijna 2 procent meer omzet geboekt dan in 2011. Dat maakte de groothandelaar en supermarkteigenaar woensdag bekend.

Sligro boekte in 2012 een omzet van 2,47 miljard euro. Dat was 47 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De omzet van de groothandelstak klom met 1,6 procent tot 1,63 miljard euro. De opbrengsten van de supermarkten gingen met 2,7 procent omhoog tot 833 miljoen euro.

Sligro meldde verder dat de in november aangekondigde overname van de groothandelsactiviteiten van Van Oers is afgerond. Die activiteiten worden in de loop van het jaar in de bezorginfrastructur van Sligro geïntegreerd.

Volgens analisten van rabobank en SNS Securities hebben de groothandels van Sligro in het laatste kwartaal van vorig jaar goed gepresteerd. 

Omzet

De omzet van Foodservice lag op hetzelfde peil als in het vierde kwartaal van vorig jaar. Een sterke prestatie gezien de moeilijke economische omstandigheden, aldus Rabo. De omzetgroei van de supermarkten van Sligro viel Rabo en SNS tegen.

Het aandeel Sligro stond woensdag aan het begin van de handelsdag 0,3 procent in de plus op 21,82 euro.