BUSSUM - Value8 heeft 30 miljoen aandelen Qurius gekocht en bezit daarmee een belang van ruim 22 procent in de automatiseerder.

Tegen de achtergrond van de verkoop van de bedrijfsactiviteiten van Qurius en de - na afronding van het herstructureringsproces - beperkte omvang van de resterende onderneming, heeft Value8 aangeboden om een rol te spelen bij het vinden van een nieuwe toekomst voor deze beursvennootschap.

Dat maakte de investeringsmaatschappij maandag bekend.

WWI

Value8 meldde ook 2 transacties met World Wide Investments (WWI). Value8 verkocht een belang van 20 procent in GFO aan WWI, dat op zijn beurt een belang in Value8 terugverkocht aan de investeringsmaatschappij.

De omvang van dit belang werd niet bekendgemaakt. Volgens Value8 is het belang in GFO verkocht ''tegen een waardering die licht hoger ligt dan de boekwaarde.''

Aandelen

Value8 kocht ook 58.500 eigen aandelen B in en gaf tegelijkertijd 58.500 niet verhandelbare aandelen A uit. ''Deze aandelen zullen onder meer (kunnen) worden aangewend voor financiering van de groei van Value8'', aldus het bedrijf.

Na deze transactie staan er 1.155.000 gewone aandelen uit, onderverdeeld in 799.031 verhandelbare aandelen B en 355.969 aandelen A. Ook zijn er 100.350 cumulatief preferente aandelen C in omloop.