AMSTERDAM – De Britse drankengigant Diageo heeft plannen om de Amerikaanse whiskyproducent Beam over te nemen. Het Japanse Suntory wordt mogelijk betrokken bij de deal.

Dat meldt de Engelse krant The Telegraph op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen heeft Diageo zich laten adviseren door de banken Goldman Sachs, Citigroup en UBS. Gesprekken met Beam zijn er nog niet.

De Amerikaanse producent is bekend om zijn bourbon Jim Beam en de Schotse whisky Laphroaig. Diageo is het bedrijf achter merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys.

Gezamenlijk bod

De Japanse drankproducent Suntory, eigenaar van onder andere Orangina, heeft met Diageo gesproken over een gezamenlijk bod op Beam. Diageo sluit private investeerders echter ook niet bij een mogelijke overname. Naar verluidt wil Diageo 65 dollar per aandeel betalen voor Beam. Eind deze week sloot het aandeel Beam op 59,73 dollar.

Een bod op Beam wordt pas volgend jaar verwacht, aangezien Diageo met meerdere overnames bezig is. Eerder dit jaar nam Diageo een aandeel van 53 procent in United Springs, India's grootste drankproducent.