AMSTERDAM - Amerikaanse toezichthouders hebben gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen de directeur van streamingdienst Netflix. De directeur plaatste informatie over de prestaties van het bedrijf op Facebook, terwijl dit via de officiële kanalen hoort te gebeuren.

Dit meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

Netflix-directeur Reed Hastings presenteerde op het sociaal netwerk, waar het bedrijf zo'n 244.000 fans heeft, de maandelijkse kijkcijfers. De aandelen stegen aanzienlijk nadat bleek dat de kijkcijfers in juni voor de eerste keer de miljard hadden gepasseerd.

De prijs van een aandeel was een dag voor het bericht op Facebook 67,85 dollar. Drie dagen later was dit bedrag gestegen naar 81,72 dollar.

Officiële kanalen

De Amerikaanse beveiligings- en uitwisselingsdienst (SEC) meldt dat het publiceren van de kijkcijfers via de officiële kanalen had moeten gebeuren.

Dit zou bijvoorbeeld een persbericht kunnen zijn, waarin 'volledige en eerlijke' informatie wordt gegeven die de waarde van de aandelen van aandeelhouders zou moeten beïnvloeden.
Hastings laat weten dat hij niet gelooft dat het bericht op Facebook informatie bevatte, die normaal in een persbericht zou staan.

Via Netflix kunnen online films worden bekeken. Dat kan via de site of met apps voor onder meer iOS, Android, televisies, Blu ray-spelers, de Playstation 3, Xbox 360, Wii of Apple TV. Ook komt de service mogelijk binnenkort naar Nederland.