TOKIO - De beurs in Tokio is vrijdag licht lager geëindigd. Beleggers namen wat gas terug nadat de Japanse beurs een dag eerder op het hoogste niveau in 7 maanden was gesloten. Daarnaast werd gewacht op het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten.

De Nikkei eindigde 0,2 procent in de min op 9527,39 punten. De Japanse hoofdgraadmeter won deze week 0,9 procent.

Het noodlijdende Japanse technologiebedrijf Sharp zette de opmars voort en maakte een koerssprong van 8,5 procent. Het aandeel profiteerde van berichten dat het Taiwanese Hon Hai Precision Industry nog altijd gesprekken voert met Sharp om de grootste aandeelhouder te worden in het bedrijf.

Op de andere aandelenbeurzen in het Verre Oosten werden kleine winsten geboekt. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent hoger in de middaghandel. De stemming werd gesteund door een succesvol beursdebuut van de Chinese staatsverzekeraar PICC Group. De All Ordinaries in Sydney klom 0,9 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent.

In Seoul viel Samsung op. Het aandeel bereikte de hoogste koers ooit, door verwachtingen bij marktpartijen voor een solide vierde kwartaal van het elektronicaconcern.