LONDEN - De Britse fraudebestrijders doen onderzoek naar Rolls-Royce, een van de grootste fabrikanten van vliegtuigmotoren en defensiemateriaal ter wereld.

De onderneming liet donderdag weten informatie aan de SFO, het Britse Serious Fraud Office, te hebben overgedragen.

De SFO had om gegevens van Rolls-Royce gevraagd naar aanleiding van beschuldigingen van corruptie in Indonesië en China bij tussenpersonen van de onderneming. Het zou kunnen gaan om verkoopagenten en onderhoudsbedrijven. Rolls-Royce heeft circa 2000 werknemers in China, incusief alle samenwerkingsverbanden. Indonesië is een relatief kleine markt voor het bedrijf.

Rolls-Royce liet weten dat het moeilijk is om de uitkomst van het onderzoek te voorspellen, maar dat het niet valt uit te sluiten dat het bedrijf of personen binnen het bedrijf zullen worden vervolgd.

Het Britse defensieconcern BAE kreeg in 2010 nog een boete van circa 345 miljoen euro opgelegd door de autoriteiten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten wegens gevallen van corruptie in verscheidene landen. Analisten zeiden donderdag dat "als Rolls-Royce zo'n boete krijgt, investeerders daar niet wakker van zullen liggen''.