AMSTERDAM (AFN) - UPS is bereid om in 13 Europese landen activiteiten te verkopen om tegemoet te komen aan de zorgen van de Europese Commissie rond de overname van TNT Express.

Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van twee bronnen.

Het gaat voornamelijk om de verkoop van TNT-activiteiten in kleinere Europese landen. In Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Groot-Brittannië wil UPS niets afstaan, aldus de bronnen.

UPS en TNT deden vorige week voorstellen aan de commissie om de zorgen rond de overname weg te nemen. De EU vreest dat een fusiebedrijf een te dominante positie krijgt op de Europese markt.

Conceptbesluit

Europees commissaris Joaquin Almunia liet woensdag weten dat er nog steeds enkele zorgen zijn over de voorstellen die de ondernemingen hebben gedaan. Brussel heeft getest hoe de voorstellen vallen bij overige partijen in de markt en zal dit nu doorgeven aan TNT en UPS. Na de kerst zal er dan een conceptbesluit worden afgerond over de voorgestelde fusie.

UPS gaf woensdag geen commentaar op de uitspraken van de Commissie. TNT liet weten dat beide bedrijven nog steeds achter de fusie staan. Begin februari moet er een definitief besluit vallen over de overname.

Het aandeel TNT noteerde donderdag 3,3 procent hoger op 7,89 euro. De AEX stond 0,9 procent hoger.