BRUSSEL - De Europese Commissie heeft nog enkele zorgen omtrent de voorstellen die UPS heeft gedaan om de bezwaren rond de overname van TNT Express weg te nemen. Dat bleek woensdag uit een toelichting van Europees commissaris Joaquin Almunia (Mededinging).

Brussel heeft getest hoe de voorstellen van UPS vallen bij overige partijen in de markt. Almunia gaf aan dat de commissie nu contact zal opnemen met UPS en TNT om op basis van die test ''enkele van onze zorgen'' over te brengen.

Volgens Almunia moet ''na de Kerst'' een conceptbesluit worden afgerond over de voorgestelde fusie van beide expressbedrijven. Op dat moment moet de commissie hebben besloten of de voorstellen van UPS genoeg zijn om de zorgen over de gevolgen voor de concurrentie weg te nemen. De deadline voor het definitieve besluit is 5 februari.

De overname van TNT Express door UPS stuitte eerder op grote bezwaren van de Europese Commissie, die vreest dat het nieuwe fusiebedrijf een te dominante positie krijgt op de Europese markt. UPS en TNT deden vorige week voorstellen om die zorgen weg te nemen. Zo zijn ze bereid hun luchtvaartnetwerk open te stellen voor concurrenten en om onderdelen af te stoten.