Nikkei sluit in de min

TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag in de min gesloten. Tegenvallende industriecijfers uit de Verenigde Staten en de eurozone wogen op het sentiment.

Ook hield de aanhoudende begrotingsruzie tussen het Witte Huis en de Republikeinen beleggers langs de zijlijn. De Nikkei eindigde 0,3 procent lager op 9432,46 punten.

De grote Japanse exportbedrijven die in de afgelopen weken flink wisten te profiteren van een verzwakking van de Japanse yen, werden van de hand gedaan. Cameramaker Nikon en autofabrikant Nissan verloren daardoor 3,1 en 3,7 procent.

Sharp klom daarentegen 1,2 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei gaat het noodlijdende technologiebedrijf samen met de Amerikaanse chipmaker Qualcomm een nieuwe generatie LCD-schermen ontwikkelen.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent hoger. De Shanghai Composite won 0,1 procent. Eerder op de dag bereikte de Chinese beurs een nieuw vierjarig dieptepunt. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,6 procent na een renteverlaging van de Australische centrale bank. De Kospi in Seoul daalde 0,3 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie