AMSTERDAM - Ton Büchner keert op 7 december terug als bestuursvoorzitter van AkzoNobel. Dat maakte het verfconcern maandag bekend. De opvolger van Hans Wijers zat sinds 18 september thuis wegens oververmoeidheid, maar is inmiddels volledig hersteld.

AkzoNobel voorzag aanvankelijk dat Büchner halverwege oktober weer terug zou komen, maar die termijn werd niet gehaald. Daarna liet het concern weten Büchner rond de jaarwisseling weer op zijn post te verwachten.

Door de ziekmelding en het uitstel van een strategie-update die gepland stond voor 22 oktober verloor AkzoNobel 1,5 miljard euro aan beurswaarde.

Het AEX-fonds sloot op 18 september 5,5 procent lager. Maandag was er kortstondig opluchting onder beleggers. De koers steeg direct na de aankondiging van Büchners terugkeer 1,6 procent, maar een half uur later stond het aandeel onveranderd.

Blij

Büchner is blij om zijn baan weer op te pikken en zei zijn team dankbaar te zijn voor de manier waarop ze AkzoNobel hebben geleid tijdens zijn afwezigheid.

"De vooruitzichten voor het bedrijf zijn gunstig en we kijken er naar uit jullie op de hoogte te brengen van onze plannen om het concern nog beter te laten presteren'', voegde de topman toe.

Belronde

AkzoNobel houdt op 14 december een belronde met analisten en zal de media die dag gelegenheid geven tot interviews. Op 20 februari volgend jaar volgt de strategie-update die eigenlijk gepland stond voor 22 oktober.

Half juli benadrukte Büchner nog dat er bij de strategiepresentatie geen grote overnames of veranderingen van het portfolio van het concern te verwachten zijn. Zijn aandacht ligt bij autonome omzetgroei. Büchner wilde destijds niet ingaan op de vraag of er gesleuteld zal worden aan de doelstelling voor een omzet van 20 miljard euro rond 2015.