AMSTERDAM - Bijna de helft van de aandelen in de luchtvaartmaatschappij van Richard Branson, Virgin Atlantic, staat te koop. Dat bevestigt eigenaar Singapore Airlines maandag.

De Singaporanen bezitten 49 procent van de aandelen in Virgin. Een bron betrokken bij de verkoopgesprekken zegt tegenover persbureau AP dat het Amerikaanse Delta Air Lines daarvoor gegadigde is.

Mocht de verkoop doorgaan, dan zou Air France-KLM een deel van de 51 procent aandelen die Bransons Virgin Group nog in handen heeft willen kopen. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Air France-KLM en Delta werken intensief samen op trans-Atlantische vluchten.

Virgin is de een na grootste luchtvaartmaatschappij op London Heathrow, achter British Airlines. Die laatste is juist partner van de concurrent van Delta, American Airlines. Via een partnerschap of overname van Virgin zou Delta voet aan de grond kunnen krijgen op Heathrow. De hoeveelheid beschikbare start- en landingsrechten daar is beperkt.

Singapore Airlines heeft de 49 procent aandelen sinds 2000 in handen. Het betaalde daarvoor toen ruim zeshonderd miljoen pond. Volgens de maatschappij is het nog niet zeker dat de gesprekken met Delta tot een overeenkomst leiden.