HOOFDDORP - UPS en TNT Express hebben bij de Europese Commissie voorstellen ingediend die de zorgen over de gevolgen van hun samensmelting voor de concurrentie moeten wegnemen.

Die concessies hebben geen gevolgen voor de voorwaarden waaronder UPS TNT wil overnemen, meldden de twee bedrijven vrijdag.

UPS en TNT bieden aan activiteiten te verkopen en zijn ook bereid capaciteit op het gebied van luchtvracht beschikbaar te stellen aan concurrenten. Nadere details worden niet gegeven omdat de discussies met de Europese Commissie nog lopen en de te nemen maatregelen nog kunnen veranderen.

UPS bracht dit voorjaar een bod uit van 9,50 euro per aandeel op TNT Express. Al snel bleek dat de Europese Commissie niet zonder meer akkoord zou gaan omdat de combinatie wellicht een te groot deel van de markt voor zich zou opeisen. Vorige maand maakte de commissie formeel haar bezwaren kenbaar.

De twee bedrijven lieten vrijdag weten nog altijd samen te werken met de Europese Commissie om de overname door te laten gaan. Zij herhaalden hun verwachting dat de transactie begin volgend jaar kan worden afgerond. Aanvankelijk had de overname eind dit jaar al moeten zijn voltooid.

Het voortbestaan en de dienstverlening aan klanten van de af te stoten onderdelen mogen niet in gevaar komen, stelden UPS en TNT. Eventuele kopers zullen daarover garanties moeten afgeven.