AMSTERDAM - Wessanen gaat een omvangrijke reorganisatie doorvoeren, waarbij in totaal 300 banen in Europa verdwijnen.

Dat maakte het voedingsmiddelenconcern donderdag bekend.

In de divisie Frozen Foods gaat Wessanen de ondernemingen Beckers en Favory samenvoegen om de positie in de Benelux te versterken. Daardoor gaat de Favory-fabriek in het Brabantse Deurne in maart 2013 sluiten, waarbij 110 banen worden geschrapt.

Door de hele Wessanen-organisatie heen verdwijnen nog eens 190 werkplekken, onder meer op het hoofdkantoor in Amsterdam. Wessanen zegt ''meer focus'' in de activiteiten aan te willen brengen en de processen te willen versimpelen.

Centraliseren

Een woordvoerder van het concern liet weten dat er onder meer lagen worden weggehaald en zaken die lokaal werden afgehandeld meer worden gecentraliseerd. Zo wordt de levering van producten in Duitsland aan supermarkten gecentraliseerd en versimpeld.

De zegsman kon niet melden hoeveel van de 190 banen er in Nederland op de tocht staan. Pas als de ondernemingsraden van de verschillende takken hun adviezen over de reorganisatie hebben gegeven, zal dit bekend worden gemaakt.

De kostenbesparingen moeten bij elkaar vanaf 2014 een jaarlijkse besparing opleveren van 15 miljoen euro. De eenmalige kosten van de reorganisaties bedragen 24 miljoen euro.