NEW YORK - Op Wall Street overheerste woensdag de hoop dat politici het eens worden over de aanpak van het gapende begrotingstekort.

Daarmee zou de zogenoemde 'fiscal cliff', waarbij automatische bezuinigingen en lastenverzwaringen het economische herstel in gevaar brengen, kunnen worden voorkomen.

Beleggers putten moed uit uitlatingen van John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Hij zei dat zijn partij bereid is belastingverhogingen te slikken, als de Democraten instemmen met bezuinigingen. Boehner zei erop te vertrouwen dat een compromis kan worden bereikt.

De graadmeters op Wall Street die met verliezen aan de handel waren begonnen, veerden op na de woorden van de Republikeinse zwaargewicht. De Dow-Jonesindex stond in de middaghandel 0,4 procent hoger op 12.934,92 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1402,42 punten de de technolgie-index Nasdaq 0,2 procent tot 2974,96 punten.

Computerfabrikant Hewlett-Packard (HP) die de laatste tijd forse klappen kreeg door een boekhoudschandaal bij de vorig jaar overgenomen softwaredochter Autonomy, was de sterkste stijger in de Dow. Het aandeel werd 2,4 procent meer waard. De banken Bank of America en Citigroup bungelden met verliezen van rond de 0,8 procent onderaan.