BUNNIK - Een consortium geleid door BAM is door de Rijksgebouwendienst uitgekozen als 'preferred bidder' voor de nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag.

Dat maakte BAM dinsdag bekend. Naar verwachting zal het definitieve contract eind december worden getekend.

Het contract behelst ontwerp, bouw, financiering en onderhoud voor 30 jaar. De werkzaamheden starten in 2013 en in november 2015 moet het project klaar zijn.

Het nieuwbouwproject omvat de sloop van het voormalige Axa-kantoor en de Franse ambassade en de realisatie van een gebouw met een vloeroppervlakte van 15.000 vierkante meter en een ondergrondse garage. De dienstverlening bestaat uit schoonmaak, beveiliging, catering en onderhoud.

Project

Het project wordt uitgevoerd door het consortium Poort van Den Haag. Dat is een samenwerkingsverband van BAM PPP, Claus en Kaan Architecten, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Integrated Facility Services. Verder zijn ARUP Nederland en DGMR Bouw betrokken als ontwerpende partners.

BAM Infratechniek Mobiliteit heeft samen met Meteo Consult een nieuw meldsysteem voor gladheid gemaakt voor de gemeente Huizen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

Het systeem houdt door middel van sensoren continu in de gaten hoe koud het wegdek is, of het droog is of nat en hoeveel strooizout er ligt. Het systeem draait op energie die geleverd wordt door zonnecellen.