PAPENDRECHT - Baggeraar Boskalis heeft maandagochtend via de beurzen in Amsterdam en Oslo circa 4 miljoen aandelen Dockwise verworven, goed voor een belang van ruim 10 procent.

Dat maakte het bedrijf, dat eerder meldde Dockwise te willen inlijven voor 17,20 euro per aandeel, maandagmiddag bekend.

Het belang van ruim 10 procent is deels afkomstig van bestaande aandeelhouders die zijn benaderd, zei topman Peter Berdowski tegen het ANP. De grootaandeelhouder van Dockwise, HAL Investment, had al toegezegd zijn belang van ongeveer 32 procent voor de geboden prijs te verkopen. Daarmee heeft Boskalis zich verzekerd van 42 procent van de aandelen van Dockwise.

De overnameprooi liet weten het bod te bestuderen en gaf nog geen inhoudelijke reactie. Wel zei topman André Goedée dat Dockwise er sterk genoeg voor staat om zelfstandig door te gaan. Berdowski zei er evenwel niet van uit te gaan dat het tot een vijandig bod komt omdat Dockwise zich tegen een overname verzet.

Evenmin voorziet de bestuursvoorzitter mededingingsproblemen als gevolg van de overname.  "Onze activiteiten zijn bijna 100 procent complementair, er is bijna geen overlap'', aldus Berdowski.