BUNNIK - BAM heeft in Duitsland de opdracht gekregen voor de bouw van een IT-centrum en voor de bouw van een scholengemeenschap.

De bouwsom voor beide opdrachten is 83 miljoen euro. Dat maakte het bouwbedrijf maandag bekend.'

Voor Stadtwerke München gaat BAM Deutschland een IT-centrum bouwen in de wijk Moosach. Hiermee is een bouwsom gemoeid van 63 miljoen euro.

Het IT Rathaus München zal bestaan uit een servicecentrum van circa 30.000 vierkante meter en een rekencentrum van ruim 7000 vierkante meter. Meer dan 650 ambtenaren zullen in het centrum, dat in de loop van 2014 in gebruik wordt genomen, aan de slag gaan.

Voor het Stadtschulambt van Frankfurt am Main bouwt BAM de scholengemeenschap IGS West Frankfurt a.M. in het stadsdeel Höchst. De school zal onderdak bieden aan 650 leerlingen en omvat onder meer een aula, cafetaria en een sportzaal met drie velden en een tribune voor 200 toeschouwers.

Het gaat om een pps-project waarbij de financiering wordt verstrekt door LHI Leasing. Een dochterbedrijf van BAM is voor een periode van 30 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud en de exploitatie van de school en het sportcomplex. De school is medio 2014 gereed.