AMSTERDAM - Voetbalclub Arsenal heeft een nieuwe, lucratieve deal gesloten met vliegtuigmaatschappij Emirates.

Dit meldt Arsenal vrijdag. Emirates, dat al shirtsponsor was, is nu tot en met het einde van het seizoen 2018/2019 shirtsponsor van Arsenal. De Engelsen ontvangen hier een bedrag van 150 miljoen pond (185 miljoen euro) voor, wat neerkomt op 30 miljoen pond (37 miljoen euro) per seizoen.

Op dit moment ontvangt Arsenal 5,5 miljoen pond (6,8 miljoen euro) per seizoen dankzij shirtsponsoring door Emirates. Daarnaast blijft Emirates tot 2028 naamgever van het stadion van de Gunners.

'Aan de top'

Arsenal-directeur Ivan Gazidis is verheugd over de nieuwe deal. "De eerste deal met Emirates (in 2004, red.) was belangrijk voor onze verhuizing van Highbury (oud Arsenal-stadion, red.) naar het Emirates Stadium. Deze nieuwe fase tussen Arsenal en Emirates is enorm belangrijk om ons aan de top van Engeland en Europa te behouden."

De sponsordeal is een van de grootste ooit in de voetbalwereld. Alleen Manchester United, dat dit jaar een deal overeen kwam met Chevrolet voor 45 miljoen pond (55,5 miljoen euro) per seizoen tot 2021, is de enige club die meer sponsorgeld binnen krijgt dan Arsenal.