AMSTERDAM - Voormalig Vivenda-bestuurder Martin van der Linden heeft het faillissement aangevraagd van zijn oude werkgever.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde vanwege de faillissementsaanvraag de handel in mediabedrijf Vivenda vrijdagochtend stil. Een paar uur later werd de handel weer hervat.

Van der Linden stapte naar de rechter, omdat hij een vordering zou hebben van enkele tienduizenden euro's die het bedrijf nog niet zou hebben betaald.

Van der Linden trad in mei dit jaar toe tot de directie van Vivenda Media Group, nadat zijn bedrijf Q4Group door Vivenda was overgenomen. Maar in oktober werd hij al weer uit zijn functie gezet. Volgens Vivenda was dat “vanwege gezondheidsredenen”. 

Vivenda laat vrijdag in een persbericht weten: "Uit de getroffen regeling verband houdende met zijn vertrek staat nog een salarisvordering open." Verder zal Vivenda "zich beraden op de ontstane situatie."

Q4Group had een jaarlijkse omzet van 6,4 miljoen euro. Het bedrijf omschreef zichzelf als vooraanstaand in de “integratie van cloud computing in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven.”