PEKING - Autobouwer Volkswagen wil de komende 4 jaar zo'n 14 miljard euro investeren in China. Dat zei de topman van de Chinese tak van het concern vrijdag.

China is de grootste automarkt ter wereld. Volkswagen bouwt een aantal fabrieken in het land, aldus topman Jochem Heizmann tegen de China Daily. Verder zet het vaart met de productie van hybride voertuigen.

Ook het personeelsbestand in de Volksrepubliek zal flink worden uitgebreid. Van een huidig aantal van 50.000 moet dat binnen 3 tot 5 jaar gegroeid zijn tot 85.000.

Merkenportfolio

Volgens persbureau Reuters wil de Volkswagen Group daarnaast gedurende de komende vijf jaar maar liefst 70 miljard euro in z'n merkenportfolio steken. Dat is 12 procent meer dan de Raad van Bestuur oorspronkelijk reserveerde voor de periode 2013-2017. Dit alles doet de Volkswagen Group met één doel in het achterhoofd: de grootste autofabrikant ter wereld worden.

Het geld gaat onder meer naar de ontwikkeling van extra veel nieuwe auto's en de opening van nieuwe productielocaties. Door deze investeringen wil de Volkswagen Group uiterlijk in 2018 General Motors hebben ingehaald als de grootste autoproducent ter wereld.